Google+ Followers

31 Temmuz 2012 Salı

KAHVELİ PUDİNG/ tatlılar

Malzemeler; 1 lt süt, 3 silme kaşık un, 3 silme kaşık nişasta, 2 silme kaşık ince filtre kahve, 4 kaşık kakao, 1 paket vanilya, 1 adet yumurta, 100 ml krema, süsleme için rende bitter çikolata veya kakao ya da krem şanti

Yaz sıcağında çok sevdiğim çikolatayı hayatımdan çıkartamadığım için soğuk tatlıların şahı çikolatalı pudingi değişik bir versiyonda denedim. Eğer kahveyi de seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız. Bu arada internetsiz bir tatile gidiyorum (Datçada internet var, ama bende laptop yok) Tatilde yaptığım yaz işi yemekleri sizinle eylülde paylaşmayı umuyorum. Sevgilerle kısa bir ara..

Un, nişasta, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırın. Yumurtayı da ilave edip karıştırın. Sütü azar azar ilave ederek bir çırpıcı ile malzemeler özdeşleşene kadar çırpın. Orta ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Üzeri göz göz olunca altını kapatıp vanilya ve kremayı ekleyin. Ilınana dek çırpın ve kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp soğutun. Herhangi bir süsleme malzemesi ile bezeyip servis yapın, hatta yanında bir fincan espresso veya capucino olsun..

23 Temmuz 2012 Pazartesi

PUGLİA USULÜ FIRIN PATLICAN/ sebze yemekleri

Malzemeler; 3 adet patlıcan, 2 adet domates, mozarella, kaşar veya dil peyniri, parmesan peyniri, 1 avuç galeta unu,1 veya 2 adet yumurta, 2-3 diş sarımsak, maydanoz, tuz ve zeytinyağı


Patlıcanları kabuğuyla 4 mm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. ( bostan patlıcanı ise yuvarlak dilimler halin de ) Dilimleri tuzlu suyun içinde üstüne kapak kapatarak yarım saat bekletin, acı suyunu çıkartmak için kağıt havlu ile kurulayın veya hafifçe sıkın. ( bu işlemi kızartmalardan önce de yapın, bu tarifte kızartmada yapabi lirsiniz ancak daha hafif olduğu için ben ızgarada yaptım ) Dilimleri zeytinyağına bulayıp kızgın ızgara tavasın da her iki taraflarını 2 dakika kızartın. Patlıcanların yarısını fırın kabına dizin. Üzerlerine tercih ettiğiniz peyniri yerleştirip daha sonra ince dilimlediğiniz katı yumurtaları dizin. Galeta unu, dövülmüş sarımsak ve kıyılmış sa rımsağı koyup bir tutam tuz ve istenirse karabiber serpin. İkinci kat patlıcanları üste dizdikten sonra rendelen miş veya küp kesilmiş domatesleri yerleştirin ve parmesan peyniri ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fı rında 30 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın. Çok lezzetli bu italyan yemeğini yazın mutlaka yapın, afiyet olsun.


13 Temmuz 2012 Cuma

ZEYTİNLİ TOPLAR/ hamurişleri

Malzemeler; 20 adet siyah zeytin, 75 gr parmesan peyniri, 60gr soğuk margarin, 100 gr un, tuz, 1 adet yu murta sarısı, üzerine haşhaş ve susam

Peynir, tuz, un ve küp kesilmiş margarini yoğurun.Hamuru 20 eşit parçaya ayırın. Her parçanın ortasına çe kirdekleri çıkartılmış zeytin koyup yuvarlayın. Topları pişirme kağıdının üzerine yerleştirip buzdolabında 30 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş ve susama bulayın. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

SARDİNYA USULÜ FIRIN MANTAR/ sebze yemekleri

Malzemeler; 400 gr kültür mantar, 2 diş sarımsak, yarım demet nane, yarım demet maydanoz veya dereotu, 1 adet kapya biber, tuz, zeytinyağı

Temizlenmiş mantarların sap kısımlarını çıkarın. Fırın kabına yerleştirip üzerlerine zeytinyağ gezdirin. Kıyılmış taze otları ve sarımsağı karıştırıp tuz ile ovun. Mantarların içini bu karışımla doldurup üzerlerini ince doğran mış kırmızı biberle süsleyin. Tekrar zeytinyağı gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

AVOKADO SOS/ mezeler

Malzemeler; 1 adet olgun avokado, 100 ml krema, tuz, karabiber/ veya 1 adet olgun avokado, 175 gr yoğurt, hardal, tuz, limon suyu

Basit ve lezzetli bu sos için ilk malzeme listesini kullandım. Bütün malzemeleri rondodan geçiriyorsunuz ve afiyetle yiyiyorsunuz.

2 Temmuz 2012 Pazartesi

PEYNİR SOSLU SEMİZOTU SALATASI /salata+zy.yemekler

Malzemeler; 1 demet semizotu, 1 demet roka, 100 gr mantar, 1 adet salatalık
sos/ 1 adet domates, 2-3 diş sarımsak, 200 gr labne veya benzeri, 4-5 dal taze soğan, zeytinyağı, tuz, sirke

Semizotu, roka ve mantarı ince kıyıp, salatalığı küp doğrayıp hazırladığınız malzemeleri salata kasesine yerleş tirin. Küp kesilmiş domates, ince kıyılmış taze soğan ve sarımsakları labne ile çırptıktan sonra zeytinyağ, tuz, sirke( veya limon suyu ) ilavesi ile sosu oluşturun. Sosu salatanın üzerine dökerek servis edin.