6 Şubat 2017 Pazartesi

AVOKADOLU YUMURTA/ kahvaltılık

Kremamsı bir sürme istiyorsanız krem peynir kullanıp yumurtanızı az haşlayın, daha taneli doku seviyorsanız ise; taze beyaz peynir ve lop yumurta idealdir.

Malzemeler; 1 adet haşlanmış yumurta, 1/2 adet avokado, 2 kaşık krem peynir veya taze köy peyniri, tuz, karabiber, süslemek için maydanoz veya taze soğan ve tabii ki ekmek


Ağız tadınıza göre haşladığınız yumurtayı peynir ve avokado ile iyice ezip karıştırın. Tuz ve biberle tadlandırın. Hazırladığınız sürmeyi ekmek diliminizin üzerine sürüp yeşilliklerle süslediğinizde kahvaltınız hazırdır.

ZERDEÇALLI KUSKUS RİSOTTO/ makarnalar+ pilavlar

Malzemeler; 2 bardak kuskus, 1 litre su veya tavuk suyu, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 1/2 demet maydanoz, 1 parmak zencefil, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 avuç kuru üzüm ve 1 avuç yaprak badem, zeytinyağı, tereyağı, tuz, karabiber, 100 gr bergama tulumu

Küp doğradığınız soğanı ve ince çenttiğiniz sarımsağı tencereye koyduğunuz 2 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık te reyağında rengi değişene dek çevirin. Kuskusu da ilave edip 2-3 dakika kavurun. Rendelediğiniz zencefili 1- 2 dakika karıştırıp hazırladığınız ılık sudan 2-3 kepçe ekleyin. Karıştırarak suyunu çektirin ve zerdeçalı ilave edin. Her seferinde 2-3 kepçe su ilavesi ve çektirme ile devam ederken önce kuru üzüm ve bademleri, sonra da baharatlarını ekleyin. Kuskus pişip yemeğin kıvamı risotto aşamasına gelince altını kapatıp bağlamak için 1 kaşık tereyağı, rendelenmiş bergama tulumu ve kıyılmış maydanozları ilave edin. Karıştırarak yağ ve peynirin eritilmesinin ardından risottonuz sıcak sıcak servise hazırdır, afiyet olsun
.

DOMATESLİ TAVUK/ et yemekleri

Malzemeler; 4 adet tavuk pirzola, 10 adet çeri domates, 1 kutu domates konservesi, 2-3 diş sarımsak, 1 adet çili biber, zeytinyağı, tuz, karabiber, biberiye, kimyon, zerdeçal


Domatesin domates gibi olmadığı kış günlerinde yapabileceğiniz bu nefis yemek için önce tavuk pirzolaları zerdeçal,kimyon, tuz ve karabiberle bulayıp marine edin. Bir tavaya alıp az yağda iki taraflarını da mühürleyerek soteleyin. Diğer tavaya ikiye kestiğiniz çeri domatesleri çentilmiş sarımsak ve kıyılmış çili biberiyle alın. Yağ ve biberiye ilavesiyle 3-5 dakika çevirin. Domates konser vesi, biraz su, tuz ve biber ekleyerek bir taşım kaynatın. Domates ağırlıklı bu karışıma 1 tatlı kaşığı şeker de çok yakışır. Sosu sotelenmiş tavukların üzerine dökerek kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.

AVOKADOLU KREMA / kahvaltılık

Malzemeler; 1 adet olgun muz, 1/2 adet avokado, 1 kaşık kakao, 2 kaşık krem peynir, 1 kaşık pudra şekeri



 Bu tatlı kahvaltıyı kaşıklayarak yiyebileceğiniz gibi birkaç bisküvinin üzerine sürerek de tüketebilirsiniz. Muz ve avokadoyu iyice ezip krem peynirle çırpın. Şeker ve kakao ilavesiyle karıştırarak krema kıvamına getirin.