Kıyılmış soğan ve maydanozu, kıymayı, baharatları ve fırında közleyip soyduktan sonra küp doğradığınız patlıcanları harmanlayın. Süt, su ve yağdan hazırladığınız karışımdan herbir serilmiş yufkanın üzerine sürün.Yufkaları yuvarlak kenarları ortada birleşecek şekilde katlayıp kuru yerlere yine sütlü karışımdan sürün. Dörde kesip herbir karenin içine patlıcanlı harçtan koyun. Kenarlarını içe doğru kapatıp kat yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin. (Kıymalı harçları kavurmadan çiğden kullanıyorum, daha sulu ve lezzetli oluyor. tavsiye ederim.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder