Oda sıcaklığına getirilmiş yumurta aklarını bir fiske tuz ilavesiyle iyice kabarana dek mikserle çırpın. Leblebiyi robotta toz haline gelene kadar çekin. Tereyağını kısık ateşte eritin. Pudra şekerini yumurta aklarına yavaş yavaş ekleyip yedirerek çırpmaya devam edin. Karışım çırpma telinden dökülmeyecek kıvama gelince leblebi tozu ve tereyağını ekleyin. Tüm malzemeyi spatulayla birbirine yedirin. Homojen kıvamlı karışımdan
çorba kaşığı ile yağlı kağıt serili tepsiye döküp üstlerini düzleyin. Bezelerin arasında birbirlerine yapışmamaları için 2 cmlik boşluklar olsun. Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Sonra çıkarıp bir iki daki ka dinlendirin ve spatula ile diğer taraflarını çevirip fırında 15 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder