28 Mart 2013 Perşembe

FALAFEL(Nohut köftesi)/ mezeler

Falafel Lübnan asıllı olsada artık tüm Ortadoğuya mal olmuş bir ara sıcak.  Tat olarak alakası yok ama yapı lış itibarı ile mücveri andırıyor. Ayrıca bu kadar kolay olduğunu farketseydim çok daha önceden menüme ko yacağım nefis bir lezzeti var. Tavsiye edilir.


Malzemeler; 500 gr haşlanmış nohut, 1 adet kuru soğan, 4-5 diş sarımsak, 1 adet limon kabuğu rendesi,  2 adet yeşil biber, yarımşar demet maydanoz ve nane, kimyon, kişniş, yenibahar, tuz, karabiber, pulbiber,  1 adet kuru acı biber, 1 tatlı kaşığı karbonat, 5 kaşık un, galeta unu, zeytinyağı

Robota süzülmüş nohutları, iri parçaladığınız kuru soğan, sarımsak, biber, ot ve baharatları koyup macun kıva mına gelene dek çekin. Bir kaseye alıp karbonat ve unu ekleyip yoğurun. Köfte biçimi verin. Yüksek ateşte kızdırılmış tavaya az bir miktar yağ koyarak galeta ununa buladığınız köftelerin her iki yüzünü kızartın.
 Şimdi gelelim yeni keşfim muhteşem sosuna;  2 kaşık tahin, 3 kaşık yoğurt, yarım demet maydanoz, yarım li mon suyu ve tuzu robotta karıştırın ve köfteleri bu sos ile servis edin. Harika oluyor. Çok sevdiğim humus baz alındığında nohutla tahinin aşkı çok bereketli bir sonuç doğurduğu için böyle bir sos yarattım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder