Farketmişsinizdir, fesleğeni çok seviyorum. Nisuaz salatası patatessiz, fasulyesiz ve yumurtasız olmaz ama artı fesleğen katıp yorumumla lezzet katarsam ne olur ki diye düşündüm. Merak etmeyin, Fransızlığından ödün vermedim.
Malzemeler; 2 adet patates, 250 gr taze fasulye, 2 adet yumurta, yarım demet dereotu, 1 demet fesleğen, 1 adet limon suyu, 2 kaşık kapari, 8-10 adet zeytin, 2 adet domates, yarım göbek marul,(veya kıvırcık,aysberg vs..) zeytinyağı, bal, hardal, tuz
Patatesi soyup küp kesin, ayıklayıp ikiye kestiğiniz fasulye ve yumurtalarla birlikte kaynar suda 10 dakika haşlayın. Fasulyeleri rengi yeşil kalsın diye soğuk sudan geçirin. Salata kasesine fasulyeleri, patatesleri, soyup dilimlediğiniz yumurtaları, dilim domatesleri, elle doğradığınız yeşilliği, kapari ve zeytinleri yerleştirin. Fesleğen, dereotu, limon suyu, zeytinyağı, tuz, birer kaşık bal ve hardalı blender'dan geçirerek salata sosunu hazırlayın. Sosu salatanın üzerinde gezdirerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder