Su ve toz şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Safranı da ekleyip rengi çıkana dek karıştırın Bıçakla doğradığınız antep fıstıklarını, dolmalık fıstıkları, haşlanmış pirinci ve kuş üzümlerini ilave e din. Bir taşım kaynattıktan sonra az suda çözdüğünüz nişastayı ekleyin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Kaselere alıp nar ile süsleyin. Soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
10 Şubat 2014 Pazartesi
ZERDE/ tatlılar
Su muhallebisi en tahammülsüz olduğum tatlı olduğu için su ile pişirilen tatlıların anlamsız ve tatsız olduğu gibi yanlış kanım geçenlerde hazır paket zerdeyi yapınca tamamen değişti. Bir çeşit aşure olduğunu söyleyebilirim. Hem hafif hem de çok kolay olan orijinal tarifi paylaşmak istedim.
Malzemeler; 6 bardak su, 1,5 bardak toz şeker, bir tutam safran ( yoksa aspir/ yalancı safran), 1 çay bardağı antep fıstık, 2 kaşık dolmalık fıstık, 1 çay bardağı haşlanmış baldo pirinç, 1 kaşık mısır ni şastası, 1 çay bardağı kuş üzümü, istenirse süsleme için nar taneleri
Su ve toz şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Safranı da ekleyip rengi çıkana dek karıştırın Bıçakla doğradığınız antep fıstıklarını, dolmalık fıstıkları, haşlanmış pirinci ve kuş üzümlerini ilave e din. Bir taşım kaynattıktan sonra az suda çözdüğünüz nişastayı ekleyin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Kaselere alıp nar ile süsleyin. Soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Su ve toz şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Safranı da ekleyip rengi çıkana dek karıştırın Bıçakla doğradığınız antep fıstıklarını, dolmalık fıstıkları, haşlanmış pirinci ve kuş üzümlerini ilave e din. Bir taşım kaynattıktan sonra az suda çözdüğünüz nişastayı ekleyin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Kaselere alıp nar ile süsleyin. Soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder