Gelelim ünlü Hollandez sosuna, o da çok kolay. Hollandez sos; katı yağ, yumurta ve limondan müte şekkil Fransızlara ait bir sos. İsminde Hollanda kelimesinin geçmesinin nedeni, Hollandalıların bir so sundan esinlenerek üretilmesi.
2 adet yumurta sarısı, 200 gr tereyağı veya margarin, 1 adet limon suyu, tuz, karabiber ve pul biber
Oda sıcaklığındaki yumurta sarılarını, limon suyu ve baharat ilavesiyle robotta çırpın. Yağı bir kapta cızırdayana dek eritin. Robotu yavaş devirde çalıştırmaya devam ederken yağı çok yavaş şekilde karı şıma ekleyin. Böylece yumurta sarıları pişmeden sos oluşacaktır. Tüm malzeme harmanlanıp soğudu ğu zaman Hollandez sosunuz servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder