İşlenmiş peynir ve et konusunda çok iyi olan İtalya; zeytinyağında ve şarapta da dünya genelinde ilk sıralarda. Bu arada bizim şarküteri dediğimiz dükkanlar orada "Salumeria"
Gün boyu üç şey içiyorlar. Su, kahve ve şarap. Aşağıdakiler; bizim içtiğimiz kahve, şarap ve "prosecco" yani köpüklü beyaz sek şarap. Adını Trieste'nin bir köyünden aldığına göre oranın üzümlerinden yapılıyor olsa gerek.
San Gimignano'da iken, bir türlü pişmiş domuz yemeği yiyememiş olmanın sıkıntısı ile salata! sipariş ettim; Aydının işi kolay, o bir tek "pizza margherita" biliyor! Neyse ki öbür gün "Filetto di maiale arrosto al finocchietto selvatico" ile midem bayram etti. Görüldüğü üzere o muhteşem "Aceto balsa mico"yu her şeyin üzerine cömertçe koyuyorlar.
Özür dileyerek nasıl oldu da unuttuğumu bilemediğim bir eksiklikten bahsetmek istiyorum. O muhteşem tatlıların mimarından bir "Patisseria" yok arada. Ben de dönerken aldığım Siena'nın meda rı iftiharı "Panforte" nin resmini sizinle paylaşıyorum. O kadar lezzetli ki en yakın zamanda yapıp ta rifi ile kendimi affettireceğim, söz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder