125 gr toz kuru yemiş (badem, fındık, ceviz vs..) 175 gr toz şeker, 2 adet yumurta akı
Yoğurt ve pudra şekerini mikserle iyice çırpıp ardından benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ilave ederek karıştı rın. Dondurma karışımını buzluğa alıp her 1-2 saatte bir karıştırarak soğutun. Tercih ettiğiniz çekilmiş kuru yemiş, şeker ve yumurta aklarını tencerede şeker eriyene dek karıştırarak pişirin Bir fırın kabına döküp düzleyerek soğutun. 140 derecelik fırında 20-25 dakika kıtır hale gelene dek pişirin. Dondurmayı kıtırlarla süsleyerek ya da olduğu gibi servis edebilirsiniz. Bir deneyin, bu kolay ve lezzetli dondurmadan vazgeçemeyeceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder