Genelde salatalık ile yaptığımız cacık denen ferahlatıcı salata için ıspanaktan havuça sonsuz seçenek mevcut. Bugün ben de mevsimi geçmeden bir bahar sebzesi "bakla"yı kullandım. Mutlaka denemenizi öneririm.
Malzemeler; 20 adet taze bakla, 2 kase yoğurt, 1 çay bardağı su, 3 diş sarımsak, tuz, zeytinyağı, 1/2 demet dereotu
Baklaları ayıklayıp 1 bardak kaynar suda 10-15 dakika haşlayın. Soğuk suda şoklayıp yeşil rengini koruya rak süzün. 3 cm boyunda doğrayın. Çırpılmış yoğurt, tuzla ezilmiş sarımsak, su, bakla ve zeytinyağı ile hazırla dığınız cacığı servis kasesine alıp kıyılmış dereotu ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder