Malzemeler; 2 adet orta boy enginar, 1 adet kuru soğan, 1/2 demet dereotu, 2-3 diş sarımsak, 1 adet li mon suyu, tuz, zeytinyağı, 2 adet kesmeşeker, 1 bardak su, ayrıca 1 kase limonlu su
Enginarların köklerini kesip 4 dilime ayırdıktan sonra her dilimin tüylü kısımlarını iyice temizleyin, sivri yaprak uçlarını bıçakla alıp düzleyin. 8 dilim enginarı bol limonlu suda yıkayın, aynı zamanda beyaz kalmasını da sağlamış olacaksınız. Tencereye doğranmış soğanı, şekeri, 1-2 kaşık yağı, bir tu tam tuzu ve 1 bardak suyu koyup süzdüğünüz enginarları ilave ederek pişirin. Sabırsız olduğum ve yapraklı enginar kullandığımdan ben düdüklü tencere tercih ettim. Dereotu, çentilmiş sarımsak, tuz, limon suyu ve zeytinyağını robottan geçirerek sosu hazırlayın. Pişen enginarlar soğuduktan sonra ya nında sos ile servise hazırdır, kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder