Malzemeler; 1 kg siyah üzüm (kırmızı üzümden de oluyor, örneğimiz böyle), 5 bardak su, 1 bardak toz şeker ,1/2 çay bardağı mısır unu, 1/2 çay bardağı buğday nişastası
Üzümleri ayıklayıp yıkadıktan sonra su ve şeker ilavesi ile tencereye alın. İyice kaynattıktan sonra suyunu bir kaba üzümleri ezerek süzgeçten geçirip alın. Yaklaşık 5 bardak üzüm suyunun 1 bardağını nişasta ve un ile ka sede çırpın. Diğer 4 bardak üzüm suyu ile birlikte tekrar tencereye alıp devamlı karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Islatılmış kaselere alıp soğutun. O şekilde veya ters çevirerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder