Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra benmari usulü öldürün. Suyunu iyice alıp kıyın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda öldürün. Soğuttuktan sonra ıspanak, 2 yumurta ve 1 yumurta akı, lor peyniri ve parmesan rendesi ile harmanlayın. Karışımı baharatla çeşnilendirin. Tereyağını küçük küpler şeklinde kaba alıp krem peynir ile ron dodan geçirin. Krema ilavesiyle tekrar çekin. Un ve tuzu ekleyerek hamur top haline gelene dek karıştırın. Un lu tezgahta elinizle yuvarlayarak iki bezeye bölün. Bezeleri disk haline getirerek streç filme sarın ve 30 dakika süresince buzdolabına kaldırın. Bezeleri tezgahta tart kabınızın ölçüsüne göre açıp oklavaya sararak önce alt hamuru yağladığınız kalıba yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın. Harcı döşedikten sonra üst hamuru alttakinin kenarlarına sıkıştırarak kapatın. Hamura iç malzemenin hava alması için 2-3 yerinden kesik atın. En üste çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız 180 dereceli fırına verin. 60-70 dakika pişirdik ten sonra dinlendirdiğiniz tart servise hazırdır, afiyetle..
10 Nisan 2016 Pazar
ISPANAKLI TART/ sebze yemekleri
Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra benmari usulü öldürün. Suyunu iyice alıp kıyın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda öldürün. Soğuttuktan sonra ıspanak, 2 yumurta ve 1 yumurta akı, lor peyniri ve parmesan rendesi ile harmanlayın. Karışımı baharatla çeşnilendirin. Tereyağını küçük küpler şeklinde kaba alıp krem peynir ile ron dodan geçirin. Krema ilavesiyle tekrar çekin. Un ve tuzu ekleyerek hamur top haline gelene dek karıştırın. Un lu tezgahta elinizle yuvarlayarak iki bezeye bölün. Bezeleri disk haline getirerek streç filme sarın ve 30 dakika süresince buzdolabına kaldırın. Bezeleri tezgahta tart kabınızın ölçüsüne göre açıp oklavaya sararak önce alt hamuru yağladığınız kalıba yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın. Harcı döşedikten sonra üst hamuru alttakinin kenarlarına sıkıştırarak kapatın. Hamura iç malzemenin hava alması için 2-3 yerinden kesik atın. En üste çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız 180 dereceli fırına verin. 60-70 dakika pişirdik ten sonra dinlendirdiğiniz tart servise hazırdır, afiyetle..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder