Malzemeler; 4 adet uzun patlıcan, 500 gr köftelik kıyma, tuz,karabiber, kimyon, pul biber, zeytinyağı, 2 diş sarımsak
Patlicanları yıkayıp kuruladıktan sonra ızgara veya fırında közleyin. Patlıcanların dış kabuklarını temizleyin. Kıymayı çukur bir kaba alıp baharat ve sarımsağını ekleyerek iyice yoğurun. Tezgahın üzerinde elinizle bastırarak patlıcanı saracak büyüklükte en fazla 1 cm kalınlığında 4 parça şeklinde açın. Kıymalı karışımı patlıcanların etrafına sapı dışarda kalacak şekilde sarın. Üzerlerini zeytinyağı ile fırçalayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45-50 dakika alt-üst ederek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder