Herhalde artık anlamışsınızdır,italyan mutfağını çok severim. "Pasta"lar sınıfından (bir nevi makarna) gnocchi hem giriş yemeği, hem de et yemeklerinin yanında nefis bir garnitür. Yaz günü yaptığımdan seçimim naneli ol du.
Patatesleri tuzlu kaynar suda haşlayın. Soyup doğrayın ve patates ezicisi ile püre haline getirin. Püreyi un, tuz, yumurta ve kıyılmış nane ile birlikte yoğurun. Hamurdan parmak kalınlığında rulolar oluşturup küçük parçala ra kesin. Oluşan gnocchilerin birbirine yapışmamaları için un serdiğiniz bir tepsiye yerleştirin. Kaynar suda haşlayın. Su yüzüne çıkan gnocchileri kevgirle alıp tavaya yerleştirin. Bir parça tereyağı ilavesiyle tavada salla yıp çevirerek pişirin. Tercihe göre sade veya peynir ekleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder