Sos; 2 adet domates, zeytinyağı, 1 kaşık kapari, 1-2 diş sarımsak, maydanoz, kekik ve tuz
Lor peyniri,2 adet yumurta, tuz ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Nişastayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Kabak, soğan, havuç ve biberleri küp küp doğrayıp bir kaşık yağda kavurun. Sebzeler soğuyunca bir kaba alıp yumurta sarısı, kıyılmış fesleğen, bir tutam kekiği ilave ederek karıştırın. Dikdörtgen bir kek kalıbı nı tereyağ ile yağlayıp içine galeta unu serpin. Lorlu karışımın yarısını kalıba boşaltıp üstüne sebze karışımını yerleştirin. Daha sonra kalan lorlu karışımla sebzeleri örtün. 120 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Sos için domatesleri küp halinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağı kızdırıp içine sarımsak ile kapari koyun ve kavururken sarımsağın rengi dönünce kıyılmış maydanoz, kekik, tuz ve domatesleri ekleyin. Domatesler pişince sosunuz hazır demektir, dinlenmiş kekiniz ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder