Malzemeler; 1 demet semizotu, 1/2 adet aysberg, 1-2 adet salatalık, 1 adet kabak veya havuç, 100 gr yoğurt yarım çay bardağı süt, 50 gr beyaz peynir, tuz, kırmızı biber, zeytinyağı, nane, keten tohumu
Yoğurt veya peynir soslu salataları çok serinletici bulurum, bu yüzden tüm süt ürünlerini harmanlayarak bir sos hazırlamayı düşündüm. Bayağı lezzetli oldu. Aysberg ve semizotunu kıyıp salata kasesine alın. Üzerine salatalık ve kabağı ( ya da evde ne varsa ) rendeleyin. Peyniri ezip yoğurt,
yağ, süt ve baharatlarla çırparak sosu hazırlayın. Karıştırdığınız
salata malzemelerinin üzerine sosu dökün. Keten tohumu serperek servis
edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder