Malzemeler; 2 kaşık acı biber sosu, 2 kaşık toz tarhana, 1 çay bardağı krema, 1 çay bardağı süt, tuz, 1 kaşık margarin / sebzeler, tuz, karabiber, zeytinyağı
20 Şubat 2013 Çarşamba
BİBER SOSLU FIRINDA SEBZE/ sebze yemekleri
Evde yemeğiniz ve enerjiniz yoksa, ama çeşitli sebzeleriniz varsa, ve de acıyı seviyorsanız mutlaka deneyin. Ben havuç, brokoli ve karnıbahar kullandım ama sayısız değişik sebze kullanabilirsiniz tabii..
Malzemeler; 2 kaşık acı biber sosu, 2 kaşık toz tarhana, 1 çay bardağı krema, 1 çay bardağı süt, tuz, 1 kaşık margarin / sebzeler, tuz, karabiber, zeytinyağı
Sosu için yağı eritin. Biber sosu ve tarhanayı ilave ederek kavurun. Birkaç dakika sonra süt ve kremayı ilave edin. Tuzunu ekleyip sos kıvamına gelince hazırdır. Sebzeleri istediğiniz gibi doğrayıp ( brokoli ve karnıbaharı çiçeklere ayırdım, havucu ise jülyen doğradım ) zeytinyağı, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Sebzeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Sosla birlikte servis edin.
Malzemeler; 2 kaşık acı biber sosu, 2 kaşık toz tarhana, 1 çay bardağı krema, 1 çay bardağı süt, tuz, 1 kaşık margarin / sebzeler, tuz, karabiber, zeytinyağı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder