Bu salatayı Antalyada bir balık restoranında yedim. O kadar nefisti ki tahminen kurguladığım tarifi şimdi karşı nızda..
Malzemeler; 1 adet avokado, 1 demet taze fesleğen, 3 diş sarımsak, 1 adet marul veya kıvırcık, 1 adet turp, 1 avuç ceviz veya dolmalık fıstık, zeytinyağı, tuz, karabiber, seçtiğiniz ikinci bir yeşillik, ( lokantada ki salatada lolo rosso vardı ama ben kuzu kulağı kullandim) dereotu, 8-10 adet çeri domates
Avokado, fesleğen, sarımsak, ceviz, baharat ve zeytinyağını mikserden geçirip salata sosunu hazırlayın. Diğer salata malzemelerini doğrayarak servis kabına yerleştirin. Malzemeleri karıştırdıktan sonra çeri domatesle süs leyip üzerine sosu gezdirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder