Malzemeler; 250 gr kuşkonmaz, ceviz büyüklüğünde zencefil, kişniş tohumu, çörek otu, tuz, karabiber, 2 ka şık margarin veya oda sıcaklığında tereyağı, zeytinyağı
16 Nisan 2013 Salı
AYRELLİ PÜRESİ/ mezeler
Kıbrısta yabani kuşkonmaza "Ayrelli" dendiğini öğrendim. Tabii benim marketten aldığım kuşkonmaz ayrelli değil. An cak bu çok değişik ve lezzetli püreye değişik bir isim vermek istedim. Çok dolgun bir tadı olan bu püreyi bence et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Ya da ekmeğe sürüp afiyetle yiyin.
Malzemeler; 250 gr kuşkonmaz, ceviz büyüklüğünde zencefil, kişniş tohumu, çörek otu, tuz, karabiber, 2 ka şık margarin veya oda sıcaklığında tereyağı, zeytinyağı
Kuşkonmazları kaynar suda 10 dakika haşlayıp soğutun. Kişniş tohumunu dövün. Tüm malzemeyi rondoda püre haline gelinceye dek çekin. Servise hazırdır. İstenirse maydanoz veya taze kişniş ile süsleyebilirsiniz.
Malzemeler; 250 gr kuşkonmaz, ceviz büyüklüğünde zencefil, kişniş tohumu, çörek otu, tuz, karabiber, 2 ka şık margarin veya oda sıcaklığında tereyağı, zeytinyağı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder