Tenceredeki yağda önce kıydığınız soğanı sarartın. Ardından arpa şehriyeyi ekleyip rengi dönene dek kavurun. Doğradığınız taze soğanın yeşil kısımlarını, kıydığınız nane ve maydanozu ekleyip suyunu verin. ( eğer deniz mahsulü ekleyecekseniz bu aşamada katın) Pilavın pişmesine 5 dakika kala baharatlarını ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
9 Haziran 2013 Pazar
GİRİT PİLAVI/ makarnalar+pilavlar
Ana malzemesi arpa şehriye olan Girit pilavı aslında deniz ürünlü yapılan bir pilav. Kalamar, karides, ahtapot veya balık kullanabiliyorsunuz. Ancak deniz ürünüm olmayınca bu çok otlu ve ferah lezzet ten vazgeçmek istemedim, duyurulur.
Malzemeler; 1,5 bardak arpa şehriye, yarımşar demet taze soğan, nane, maydanoz ve dereotu, 1 adet kuru soğan, tuz, karabiber, şeker, köri, yenibahar, su, zeytinyağı
Tenceredeki yağda önce kıydığınız soğanı sarartın. Ardından arpa şehriyeyi ekleyip rengi dönene dek kavurun. Doğradığınız taze soğanın yeşil kısımlarını, kıydığınız nane ve maydanozu ekleyip suyunu verin. ( eğer deniz mahsulü ekleyecekseniz bu aşamada katın) Pilavın pişmesine 5 dakika kala baharatlarını ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
Tenceredeki yağda önce kıydığınız soğanı sarartın. Ardından arpa şehriyeyi ekleyip rengi dönene dek kavurun. Doğradığınız taze soğanın yeşil kısımlarını, kıydığınız nane ve maydanozu ekleyip suyunu verin. ( eğer deniz mahsulü ekleyecekseniz bu aşamada katın) Pilavın pişmesine 5 dakika kala baharatlarını ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder