27 Haziran 2013 Perşembe

HAVUÇ MÜCVERİ/ sebze yemekleri

Bu kez bildiğimiz ve çokça yaptığımız mücveri bol yağda kızartmadan daha midevi ve hafif yapmayı denedim. Her şeyden mücver yapılabildiği için de havucu seçtim.

Malzemeler; Yaklaşık 100 gr un, 5 adet havuç, yarım demet maydanoz, 2 adet biber, yarımşar demet taze soğan, nane ve dereotu, 2 adet yumurta, 1 şişe maden suyu, tuz, kimyon, zerdeçal, kişniş, bitkisel yağ

  
Havuç, maydanoz, nane, dereotu, biber ve taze soğanları robottan geçirin. Unu, çırpılmış yumurtayı, maden suyunu ve baharatları ekleyip karıştırın. Un miktarını yoğunluk kıvamına göre ayarlayın. Kızdırıp çok az yağ koyduğunuz teflon tavaya kaşıkla yerleştirdiği niz mücverlerin her iki tarafını da kızartın. Her etapta biten yağı yenileyip kızartma işlemini tamam layınca yemeğiniz servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder