Malzemeler; 1/2 kg sığır kıyması, (500 gr tagliatelle makarna için) 1 adet havuç, 2-3 sap kereviz, 1 a det defne yaprağı, 2 adet kuru soğan, 3-4 diş sarımsak, 100 gr pançetta (yoksa jambon da olur) zeytin yağı, tuz, karabiber, muskat, 1-2 bardak şarap, sebze veya et suyu, 1 kutu domates konservesi
Ağır tabanlı bir tencereye yağ koyup ısıtın. Küp kestiğiniz pançettayı kızartıp küp doğradığınız soğan kıyılmış sarımsak, rendelenmiş havuç ve doğranmış kereviz saplarını ekleyerek kavurmaya devam e din. Sebzeler ölmeye yüz tutunca kıymayı ilave edip özdeşleşene dek kavurun. Şarabı ve defne yap rağını ekleyin. Şarabın alkolü uçup karışımın hacmi azalana dek 5 dakika pişirin. Domatesi ve baha ratları ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısarak ve 10 dakikada bir kontrol edip gerek tiğinde et veya sebze suyu ilave ederek 30-40 dakika daha pişirin. Sos piştiğinde sıvı kısım koyu kıs mı bir parmak geçmeli. Defneyi çıkartıp al dente haşladığınız uygun çeşitte bir pastanın üzerinde ta biiki parmesan peyniri rendesi ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder