Malzemeler; Kalın etli çeşitli renklerde biberler, kaya tuzu, %40 su, %40 beyaz üzüm sirkesi, %20 beyaz şarap, her 500 gr sıvı için 15 gr toz şeker ve 5 gr tuz, 2-3 diş sarımsak, bir tutam fesleğen, 3-4 tane karabi ber
Çekirdeklerini çıkarıp yıkadıktan sonra kuruladığınız biberleri kabaca dörtgenler şeklinde doğrayarak bir ka ba alın. Üzerine bolca kaya tuzu serpin. Üzerini kapakla kapatıp yaklaşık 6 saat marine edin. Tuz biberin suyunu salmasını ve yumuşamasını sağlayacaktır. Tencereye oranları mukabilinde sıvıları ve çeşnileri koyup kaynatın. Suyunu sıktığınız biberleri ekleyip 5 dakika haşlayın. Zeytinyağı gezdirip soğuk olarak meze gibi servis edebileceğiniz gibi kaynar sudan süzerek kavanoza yerleştirip zeytinyağı ve haşlama suyu ilavesiyle kon serve halinde saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder