Patatesleri soyup brokolinin kök kısımları ile birlikte aynı büyüklükte doğrayın. Tuzlu kaynar suda 10 dakika haşladıktan sonra brokolinin çiçek kısımlarını ve bezelyeleri ekleyin. 10 dakika kadar daha haşlayıp yumuşaklığını kontrol ettikten sonra süzün. Tekrara tencereye alıp patates ezici ile püre haline getirin. Tereyağı, süt ve baharat ilavesiyle ocağa alıp bir taşım pişirin.
11 Şubat 2015 Çarşamba
SAVURGANLIK ETMEYELİM/ YEŞİL SEBZELİ PATATES PÜRESİ/ sebze yemekleri
Pek patates sevmem ben. Tabii hiç önemli olmayan bu konu, söz konusu tarifi doğurdu. Kendinden geçme den yakaladığım son 3 patatesi farklı bir şekilde nasıl değerlendiririm derken değişik lezzetlerin eklemlendiği bir püre geldi aklıma. Vee hele ki "patates can'dır" diyenlere ithaf ediyorum.
Malzemeler; 2-3 adet patates, 1/2 paket donmuş bezelye, 2 çiçek brokoli, tuz, karabiber, 2 kaşık tereyağı 1 bardak süt
Patatesleri soyup brokolinin kök kısımları ile birlikte aynı büyüklükte doğrayın. Tuzlu kaynar suda 10 dakika haşladıktan sonra brokolinin çiçek kısımlarını ve bezelyeleri ekleyin. 10 dakika kadar daha haşlayıp yumuşaklığını kontrol ettikten sonra süzün. Tekrara tencereye alıp patates ezici ile püre haline getirin. Tereyağı, süt ve baharat ilavesiyle ocağa alıp bir taşım pişirin.
Patatesleri soyup brokolinin kök kısımları ile birlikte aynı büyüklükte doğrayın. Tuzlu kaynar suda 10 dakika haşladıktan sonra brokolinin çiçek kısımlarını ve bezelyeleri ekleyin. 10 dakika kadar daha haşlayıp yumuşaklığını kontrol ettikten sonra süzün. Tekrara tencereye alıp patates ezici ile püre haline getirin. Tereyağı, süt ve baharat ilavesiyle ocağa alıp bir taşım pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder