11 Şubat 2015 Çarşamba

TAVUK PİRZOLA SARMASI/ et yemekleri

Tavuk göğüsten yapılan sarmalar, bana hep tıkız gelmiştir. O yüzden örneğin "kiev usulü tavuk" gibi tarifler sayfamda pek bulunmaz. Ama tavuk pirzolayı denediğimde hem etinin yumuşaklığından, hem de derili etinin çıtır çıtır kızarmasından dolayı lezzet şölenine dönüştü. Hararetle tavsiye ederim.

Malzemeler; 8 adet tavuk pirzola, 8 adet kuru kayısı, ( kuru erik veya kuru hurma da kullanabilirsiniz) 3-4 dal taze soğan, 1-2 adet közlenmiş kırmızı biber, zeytinyağı, 2-3 kaşık soya sosu, 1-2 kaşık worcestershire sos, toz biber, toz zencefil, kekik, 1-2 kaşık bal

Tavuk pirzolaları kemiği dik duran açıda zemine yerleştirip kitap gibi açın. Her birinin içine doğradığınız kuru meyve+ taze soğan+ kırmızı biber karışımını bölüştürün. Börek kapatır gibi sarıp alttaki derisini kemiğe geçire rek pirzolaları sabitleyin. Pirzolaları fırın kabına dizip sosları ve zeytinyağını üzerinde gezdirin. Baharatlarını ser pin. 200 derecede ısıtılmış fırına vermeden önce en üste balını verip 25- 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder