Kırmızı biberleri ve jalapeno turşusunu çok ince kıyın. Krem peynir ve mayonezi limon suyu ilavesi ile çırpıp krema kıvamına getirin. Kremaya biberleri, rendelediğiniz peyniri, kıyılmış dereotunu ve ke ten tohumunu ekleyin. Tuzunu verip karıştırarak kızarmış ekmek dilimleri üzerinde servis edin.
20 Mart 2015 Cuma
BİBERLİ SÜRME PEYNİR/ mezeler
Kahvaltı niyetine tasarladığım bu macunsu ezme; aynı zamanda harika bir meze potansiyeli taşıyor. Eğer acı sevmiyorsanız jalapeno turşusu yerine közlediğiniz 3-4 adet yeşil biberi kullanın, ama yine de bir tutam pul biber ekleyin.
Malzemeler; 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber, 2-3 kaşık jalapeno turşusu, 3 kaşık krem peynir, 3 ka şık mayonez, 100 gr kaşar veya gravyer peyniri, yarım demet dereotu, 2 kaşık keten tohumu, tuz, 1/2 adet limon suyu
Kırmızı biberleri ve jalapeno turşusunu çok ince kıyın. Krem peynir ve mayonezi limon suyu ilavesi ile çırpıp krema kıvamına getirin. Kremaya biberleri, rendelediğiniz peyniri, kıyılmış dereotunu ve ke ten tohumunu ekleyin. Tuzunu verip karıştırarak kızarmış ekmek dilimleri üzerinde servis edin.
Kırmızı biberleri ve jalapeno turşusunu çok ince kıyın. Krem peynir ve mayonezi limon suyu ilavesi ile çırpıp krema kıvamına getirin. Kremaya biberleri, rendelediğiniz peyniri, kıyılmış dereotunu ve ke ten tohumunu ekleyin. Tuzunu verip karıştırarak kızarmış ekmek dilimleri üzerinde servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder