Finlandiya, İsveç gibi İskandinavya ülkelerinde balık çok tüketiliyor. Hatta patates salatasını bile de niz ürünlü yapıp mayonezli ve hardallı soslarla servis ediyorlar. Ve dereotuna bayılıyorlar. Ben de izlenimlerimden doğaçlama yapıp bitiremediğimiz ( tabii biz Türk'üz ya) somonu değerlendirdim. Ama yine klasik damak lezzetimden ödün veremediğimden balık ile patatesi karıştırmadım. Soslar o yüzden sofistike, kombine bir salata tasarlarsanız sos karışımını da ayarlayın derim.
Malzemeler; 1 adet patates, 1 adet salatalık, ızgara veya buğulama bir deniz ürünü, (zengin soslu bu salatada kızarmış balık ağır olacaktır) birkaç yaprak marul
sos1 / 1 avuç kapari, 1 kaşık hardal, 1 adet limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 tutam dereotu, 1 tatlı kaşığı bal
sos2 / 2 kaşık mayonez, 50 gr krema, 1 kaşık hardal, 2 diş sarımsak rendesi, 1 tutam dereotu, tuz, ka rabiber, deminki limonun kabuk rendesi
Patatesi haşlayıp soyun ve küp kesin. Salatalığı boyuna ikiye kesip çekirdekli-sulu kısmını çıkararak doğrayıp ılınan patateslerle harmanlayın. Kıydığınız kapari ve dereotu ile çırptığınız sos1 malzemele rini 1-2 marul yaprağına yerleştirdiğiniz salatanın üzerine ekleyin.
Kalan balık veya yengeç, karides vs.. ayıklayıp 1-2 yaprak marul üzerine yerleştirin. Hazırladığınız sos 2 ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder