Limonlu krema/ 100 gr oda sıcaklığında tereyağ, 1 adet limon kabuğu rendesi, vanilya, 200 gr pudra şekeri, 2 tatlı kaşığı süt
Bir başka krema/ (bu kremanın özelliği donması ve şekerleme katmanı haline gelmesi) 1 adet yumurta akı, ya rım limon suyu, 150 gr pudra şekeri
Süsleme için yaban mersini
Kuru malzemeleri bir kasede karıştırın. Bir başka kapta tereyağı, toz şeker ve limon kabuğu rendesini mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Süt ve yoğurt ilavesiyle tekrar çırpın. Mikserin devrini düşürüp kuru malzeme karışımını 2 aşamada ekleyerek karıştırın. Yaban mersinlerini ekleyip kaşıkla karıştırın. Fırını 170 derecede ısıtın. Kek harcını cupcake kalıplarına üstte 1 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. 20-25 dakika fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder