Pırasaları çok ince doğrayın. Zeytinyağ ve çeşni ile bir tavaya alıp kavurun. Tereyağ, süt ve maydanoz ilavesiy le rondodan geçirin. Yemeği hazırlayacağınız tavaya püreyi döşeyip didiklediğiniz pastırma ile beraber ısıtın. En son açtığınız gözlere yumurtaları kırıp tuzlayın. Akları pişene dek bekleyip servis yapın.
9 Kasım 2014 Pazar
PIRASA VE PASTIRMALI YUMURTA/ sebze yemekleri
Bu tarif tamamen kişisel doğaçlama ile ortaya çıktı. Ve inanın çok lezzetli oldu. Mutfaktaki birkaç sap pırasa ile yapacağınız bu püreyi örneğin ızgara etlerin altında yatak olarak ya da sarımsak ilave edip makarna sosu o larak değerlendirebilirsiniz.Bulacağınız daha farklı tüketim örneklerini paylaşımınız beni çok mutlu eder.
Malzemeler; 3-4 sap pırasa, zeytinyağ, tuz, karabiber, yarım demet maydanoz, yarım bardak süt, 1 kaşık tereyağ / 2-3 adet (kişi sayısına göre) yumurta, 100 gr pastırma
Pırasaları çok ince doğrayın. Zeytinyağ ve çeşni ile bir tavaya alıp kavurun. Tereyağ, süt ve maydanoz ilavesiy le rondodan geçirin. Yemeği hazırlayacağınız tavaya püreyi döşeyip didiklediğiniz pastırma ile beraber ısıtın. En son açtığınız gözlere yumurtaları kırıp tuzlayın. Akları pişene dek bekleyip servis yapın.
Pırasaları çok ince doğrayın. Zeytinyağ ve çeşni ile bir tavaya alıp kavurun. Tereyağ, süt ve maydanoz ilavesiy le rondodan geçirin. Yemeği hazırlayacağınız tavaya püreyi döşeyip didiklediğiniz pastırma ile beraber ısıtın. En son açtığınız gözlere yumurtaları kırıp tuzlayın. Akları pişene dek bekleyip servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder