Biberleri çok ince kıyıp biberle hemyüz miktarda yağda kavurun. Peyniri ve tuz ilave edin. Peyniri ezip karıştı rarak yağ ve biberlerle iyice nüfuz edene dek 5 dakika pişirin. Üzerine çörek otu serpip servis edin.
27 Ocak 2015 Salı
BİBERLİ ÇÖKELEK/ kahvaltılık
Hem kahvaltılık hem de meze olan bu tarif Ege'den. Genellikle çökelek ile yapılıyorsa da lor peyniriniz varsa gayet güzel oluyor. Yaptıktan sonra ekmeğe sürüp kahvaltıda yemek veya bir meze tabağında rakının yanında sunmak. İşte orası size kalmış.
Malzemeler; 250 gr çökelek veya lor peyniri, 2 adet köy biberi, 1 adet kırmızı biber, zeytinyağı, tuz, çörek otu
Biberleri çok ince kıyıp biberle hemyüz miktarda yağda kavurun. Peyniri ve tuz ilave edin. Peyniri ezip karıştı rarak yağ ve biberlerle iyice nüfuz edene dek 5 dakika pişirin. Üzerine çörek otu serpip servis edin.
Biberleri çok ince kıyıp biberle hemyüz miktarda yağda kavurun. Peyniri ve tuz ilave edin. Peyniri ezip karıştı rarak yağ ve biberlerle iyice nüfuz edene dek 5 dakika pişirin. Üzerine çörek otu serpip servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder