Diyet yemeklerine Anadolu'da yaygın olarak bulunan, sürünücü, çok yıllık, idrar söktürücü ve antioksidan ö zelliklere sahip madımak bitkisi ile devam...
Malzemeler; 1 kg madımak, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 1 kaşık salça, 1/2 bardak pilavlık bulgur, tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı, servis esnasında yoğurt
Yıkayıp ayıkladığınız madımağı kıyın. Kıydığınız soğan ve sarımsağı zeytin yağında rengi dönene dek kavurduktan sonra ilave ettiğiniz salçayı da 1-2 dakika çevirin. Madımağı, yıkayıp süzdüğünüz bulguru, 2,5 bardak suyu, baharatları ilave edip tencereyi kapatarak yaklaşık 25 dakika pişirdiğiniz yemeğiniz servise hazırdır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder