Malzemeler; 1 kg hamsi, 2 bardak mısır unu, 1/2 demet taze soğan ve maydanoz, 1 adet yumurta, tuz, karabi ber, 1/2 adet limon suyu, kızartmak için sıvı yağ
21 Ocak 2016 Perşembe
HAMSİKUŞ/ balık yemekleri
Hamsikuş'u harçsız yapardık hep. Ya da hamsileri tavada yelpaze şeklinde dizip çok az yağda kızartırdık. Ori jinal hamsikuş evimizde ilk defa yapılınca paylaşayım dedim. Bir sonraki sefer fırında yapacağım ve tam diyete uygun olacak, söz!
Malzemeler; 1 kg hamsi, 2 bardak mısır unu, 1/2 demet taze soğan ve maydanoz, 1 adet yumurta, tuz, karabi ber, 1/2 adet limon suyu, kızartmak için sıvı yağ
Hamsileri parçalamadan ortasındaki kılçıklarını temizleyin. Sudan geçirip süzün. Maydanoz ve taze soğan çok ince kıyın. Yeşillikleri yumurta, tuz, karabiber ve limon suyu ile harmanlayın. Mısır ununu geniş bir tepsiye ya yın. Her bir hamsiye bir çay kaşığı harç koyup diğer bir hamsi ile kapattıktan sonra kuşların iki tarafını da mı sır ununa bulayın. İyice kızdırdığınız az yağda hamsi sandviçlerini güzelce kızarttıktan sonra kuşları yermisiniz yoksa uçururmusunuz? Orası size kalmış!
Malzemeler; 1 kg hamsi, 2 bardak mısır unu, 1/2 demet taze soğan ve maydanoz, 1 adet yumurta, tuz, karabi ber, 1/2 adet limon suyu, kızartmak için sıvı yağ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder