Malzemeler; 2-3 kaşık mayonez, 2 diş sarımsak, 1 kaşık ançuez ezmesi/ veya 2-3 adet ançuez, 4-5 sap taze soğan, 1/2 demet dereotu/ veya fesleğen, tuz, karabiber ve 1/2 adet limon suyu
27 Ocak 2016 Çarşamba
YEŞİL TANRIÇA SOSU/ salatalar+ zy yemekler
Yeşil tanrıça sosu; aslında taze fesleğen, ançuez, sarımsak, zeytinyağı, sirke, yoğurt (veya krema) ve hardal dan müteşekkil bir salata sosu. Daha kıvamlı yaparak ızgara et yanında sunulabilecek sos haline getirdim. Dip sos olarak da kullanabileceğiniz bu lezzeti zeytinyağı ile daha akışkan hale getirip salatalarınızda değerlendire bilirsiniz.
Malzemeler; 2-3 kaşık mayonez, 2 diş sarımsak, 1 kaşık ançuez ezmesi/ veya 2-3 adet ançuez, 4-5 sap taze soğan, 1/2 demet dereotu/ veya fesleğen, tuz, karabiber ve 1/2 adet limon suyu
Tüm malzemeyi kabaca doğrayıp blender'dan geçirin. Mayonez ilavesiyle karışımı tanesiz olana dek çekin. Limon suyu, tuz ve biberin miktarını damak tadınıza göre ayarlayıp bir kez daha karıştırdıktan sonra servise hazırdır, afiyet olsun.
Malzemeler; 2-3 kaşık mayonez, 2 diş sarımsak, 1 kaşık ançuez ezmesi/ veya 2-3 adet ançuez, 4-5 sap taze soğan, 1/2 demet dereotu/ veya fesleğen, tuz, karabiber ve 1/2 adet limon suyu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder