Google+ Followers

2 Mayıs 2016 Pazartesi

SEMİZOTLU KİNOA SALATASI/ salatalar + zy.yemekler

Kısır ile salata arası bol sebzeli bir yaz öğünü canınız çektiğinde gönül rahatlığı ile tavsiye ederim, afiyet olsun.

Malzemeler; 2 demet semizotu, 3/4 bardak ince bulgur, 3/4 bardak kinoa, 1/2 demet nane, 1/2 demet mayda noz, 4-5 dal taze soğan, 1 kaşık salça, zeytinyağı, nar ekşisi, (veya 1 adet limon suyu) tuz, karabiber, süsle mek için kuru meyve (ben kuru erik kullandımsa da kuru üzüm, yaban mersini kurusu gibi değişik kurular yakı şacaktır)

Semiz otunu yıkadıktan sonra yapraklarını ayırın, çok ince dallarını da çentip ilave edebilirsiniz. Bulguru bir kapta kaynar su ilavesiyle kabartın. Yıkadığınız kinoayı bire iki su ölçüsü ile pişirip çektirin. Bulguru tuz ve salça ile harmanlayın. Otları ve taze soğanı kıyın. Tüm malzemeyi bir salata kasesinde harmanladıktan sonra zeytinyağı, nar ekşisi/ limon suyu ve çeşnilerle hazırladığınız marinatla soslayın. Kuru meyveyle süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder