13 Mayıs 2016 Cuma

BALIKLI TAPENADE/ mezeler

Fransız kökenli klasik tapenade tarifini daha önce vermiştim. Kendimce esinlenip sunduğum bu tarif ise; daha zengin ve sofistike olma çabasında.. Kapari, limon, sarımsak ve zeytin dörtlüsünün balığa lezzet arkadaşlığı uyumlu olduğu için iyi bir karma çıktı ortaya. Ezmede kalmış somonu değerlendirdimse de hazır ton balığı kon servesi aynı sonucu sağlayacaktır.

Malzemeler; 1 parça balık, 10 adet zeytin, 2 diş sarımsak, 1 kaşık kapari, 2 parça ançuez, 1 adet limon suyu, kekik, 1/2 demet maydanoz, 150-200 gr krem peynir, karabiber, zeytinyağı

Eğer balık kullanıyorsanız kılçıklarını ve zeytinlerin çekirdeklerini temizleyin. Maydanoz ve sarımsağı iri kıyım hazırladıktan sonra tüm malzemeyi rondodan geçirin. Yanına turşunun çok yakıştığını söyleyebilirim, afiyet ol sun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder