6 Temmuz 2016 Çarşamba

SÜTKERİ/ tatlılar

Kökeni Osmanlı mutfağına dayanan bu sütlü tatlı; kazandibinin ilk hali olarak bilinir. Bursa'da hala bir esnaf geleneği olan sütkeri, dibine şeker serpilmiş tepsiye dökülüp çevirerek kızartıldıktan sonra rulo yapılarak tar çın ilavesiyle kazandibi stilinde servis edilir.

Malzemeler; 1 lt süt, 100 gr tereyağı, 80 gr un, 1 kase şeker, 2 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı nişasta


Tereyağını bir tencerede eritip unu ekleyin ve hafif ateşte karıştırarak 5 dakika kavurun. Daha sonra süt, şeker, vanilya ve nişastayı içine ilave edip kaynamaya başlayıncaya kadar çırpıcı ile karıştırmaya sürdürün. Kaynayınca altını kısıp boza kıvamına gelene dek birkaç dakika daha kaynatın. Sütkeriyi bir fırın kabına alıp üzeri tamamen kızarana kadar fırında benmari usulü pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder