Google+ Followers

23 Ağustos 2013 Cuma

ZEYTİNLİ, DOMATESLİ PATATES SALATASI/ salatalar+zy. yemekler

Malzemeler; 6 adet orta boy patates, 6 adet domates, 1 adet kırmızı biber, 1 adet sarı biber, 1 demet maydanoz, 1/2 demet nane, 1 demet fesleğen, 1/2 demet taze soğan, 20 adet karışık (siyah+yeşil) zey tin, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber

Domatesleri dilimleyip biberleri şerit halinde kesin. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizerek tuzlayıp 150 derecede 40 dakikada fırınlayın. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri ve biberleri küp kesip bir kaseye alın. Domates suyunu salatanın sosu için bir başka kaseye alın. Kıydığınız nane, taze soğan, fesleğen ve maydanozun yarısını domates ve biberlere ekleyin. En son çekirdeklerini çıkarıp doğra dığınız zeytinler, tuz ve zeytinyağı ilavesi ile iç harcı tamamlayın. Patatesleri haşlayıp süzün. Ezerek püre haline getirin. İçine fesleğen ve maydanozun kalan yarısını kıyın. Tuz, karabiber ve zey tinyağı ilavesi ile püreyi harmanlayın. Derin bir kasenin içini streç folyolayın. Pürenin % 50 sini dipten yanlara doğru yayarak yerleştirin. İç dolgunun yarısını yerleştirip dörtte bir püreyi döşeyin. Kalan dolguyu yerleştirip en üstü bir kat patatesle kapatın. En az bir saat salatayı buzdolabında dinlendirin. Folyoyu alıp ters çevirerek yerleştirdiğiniz salataya  tuz, biber, limon suyu ve zeytinyağı eklediğiniz domates suyunu sos olarak dökerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder