23 Ağustos 2013 Cuma

TRİLEÇE/ tatlılar

 Arnavutluk tatlısı, bir Balkan lezzeti olarak bilinse de; Trileçe "üç sütlü, üç sütten yapılan" anlamında olup aslında İspanyol mutfağına aittir. İtalya'da da popülerdir. Arnavutlar İtalyanlardan al mışlardır. Kekin en üst tabakasında orijinal tarifte karamel kullanılmakta ise de bencileyin karamelize ettiğim karışık meyve kullanmayı tercih ettim.

Malzemeler; 3 adet yumurta, 200 gr toz şeker, 200 gr un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 600 ml krema, 125 gr kaymak, süslemesi için 1 adet şeftali, 3-4 adet erik, tarçın ve 2-3 kaşık toz şeker

3 adet yumurta akını şeker ile iyice çırpın. 3 adet yumurta sarısını teker teker ilave edip çırpmaya de vam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına karışımı dö küp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Krema ve kaymağı çırparak sosu hazır layın. Soğuttuğunuz kekin üzerine hazırladığınız karışımı sürün. Bir tavada küp kestiğiniz meyveleri şeker ve tarçın ile karamelize edip en üste yerleştirin. Trileçeyi orijinal tarifindeki gibi karamel ile ve ya marmelat ile kaplayıp ta süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Dipnot/ Asıl tarifte kondense süt kullanılıyor. Temin edemediğim için çok yaklaşık bir metotla tarifi gerçekleştirdim. Ancak bulabilirseniz diye ölçülerini vereyim. 350 ml kondense sütü 1 lt sütte eritip 500 ml krema ile karıştırarak kekin kremasını hazırlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder