5 Eylül 2013 Perşembe

KOLAY TURŞU/ salatalar+zy yemekler

Malzemeler; 1 kg kalın etli biber, ( kırmızı ve yeşil, hatta sarı) 250 ml sirke, 2 baş sarımsak, (dişleri ne ayrılacak) 2 silme yemek kaşığı deniz veya kaya tuzu, su, sıvıyağ, 2 limon dilimi

3-4 günde hazır olan bu turşuyu Aydın kurdu, ben fotoğraflayıp tarifledim, hep birlikte afiyetle yedik.

Biberler delinmeden kızgın, derin yağda 1,5 dakika kızartılır. Süzgeçe alınarak yağı süzdürülür. Soğu duktan sonra biberler kağıt havlu ile iyice kurulanır. Biberler çatalla delinip kavanoza yerleştirilir. Diş sarımsaklar, tuz ve sirke eklenir. Kavanoz ağzına kadar silme su ile doldurulur. En üste konan limon dilimi ile turşu kurulmuş olur. Ağzı sıkıca kapatılmış turşu kavanozunuzu günde iki defa alt üst ederek 3-4 günde turşunuzu hazır hale getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder