22 Eylül 2013 Pazar

KAVUN SORBE/ tatlılar

Bu nefis lezzet "Refika'nın mutfağı"ndan. Ferahlık veren bu tarifi mutlak denemelisiniz, afiyet olsun.

Malzemeler; 1 adet küçük kavun, 3/4 bardak şeker, 1 bardak su, 1 paket vanilya, 5-6 dal fesleğen,

Suya şekeri ekleyip kaynatın. Kaynayınca vanilya ekleyip 5 dakika daha pişirin. Şerbeti oda sıcaklığı na getirin. Kavunu soyup doğradıktan sonra çatalla ezin. ( ya da sert ise robottan geçirin) Kavun püre sine kıyılmış fesleğeni katarak karıştırın. Kavun püresini şerbetle çırpıp buzluk kabına alın. Donduru cuda yarım saatte bir karıştırarak sorbe kıvamına getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder