8 Ekim 2013 Salı

MANDALİNA REÇELİ/ tatlılar

Malzemeler; 1 kg mandalina ( soyulmuş hali ile), 1 kg toz şeker, 1 bardak mandalina suyu, 1/4 adet limon suyu veya 3-4 adet limon tuzu

Dilimlenmiş ( ve bence çekirdekleri varsa alınmış) mandalina ve toz şekeri kat kat reçel tenceresinde dizip üzerine mandalina suyunu dökün. 5 saat dinlendirin. Orta ateşte pişirmeye başlayıp 5 dakika kaynatın. Altını kapatıp 10-15 dakika soğutun. İkinci kez 5 dakika süreli kaynatmada köpüklerini alın. 10 dakika daha dinlendirdikten sonra limon tuzunu ilave edip 5-10 dakika daha kaynatın. Koyu laşınca ateşten alıp soğutun. Ben marmelat kıvamında, koyu reçel sevdiğimden Aydın, son pişirmeyi 10-15 dakika tuttu. Kaynar sudan geçirilip fırında kurutulmuş steril kavanozlara alıp ağzını iyice kapatın. Servise hazırdır, afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder