8 Ekim 2013 Salı

MANDALİNA PELTESİ/ tatlılar

Sonbahar bu sene çok hızlı geldi. Ben de hala Datça'da olduğum için önüm arkam, sağım solum man dalina dolu.. Ben peltesini yaparken Aydın da reçelini yaptı. Şimdi bu tarifleri sizinle paylaşacağım. Pelte; jöle gibi meyveleri değerlendirmenin bir yolu, hem de çok hafif oluyor. O kadar hoşumuza gitti ki şeftaliden devam edeceğim.

Malzemeler; 2 bardak mandalina suyu, 3 kaşık nişasta, 1/2 bardak toz şeker, 1/2 bardak su

Nişastayı suda çözdürerek pürüzsüz hale getirin. Mandalina suyu, şeker ve nişastalı karışımı küçük bir tencereye alıp karıştırarak yoğunlaşana dek pişirin. Servis kaselerine bölüştürüp (bu ölçüden 3 ka se çıkıyor) soğutun. İsterseniz nane yaprakları ile süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder