8 Ekim 2013 Salı

PEYNİRLİ POĞAÇA/ hamurişleri

Herkesin zulasında bir poğaça tarifi vardır mutlaka.. Bu tarifler de üç aşağı beş yukarı birbirini çağrış tırırken ben niye kendi tarifimi ekliyorum ki? Aydın, kıyır kıyır poğaçamı yerlere göklere koyamadı ğından paylaşayım dedim.

Malzemeler; 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 tu tam tuz, aldığı kadar un, içi için böreklik peynir ve maydanoz, süslemesi için çörek otu

1 yumurta sarısını poğaçaların üstü için ayırdıktan sonra kalan yumurtalar, sıvı yağ, ( ölçüyü azaltıp 1 kaşık margarin ekleyebilirsiniz) tuz,yoğurt ve kabartma tozunu büyük bir kasede çırpın. Kulak memesi kıvamına gelene dek un ekleyip ele yapışmayacak, homojen hamur elde edene dek yoğurun. Hamur üstü kapalı dinlenirken kıyılmış maydanoz ve ezilmiş beyaz peynir ile iç harcını hazırlayın. Ceviz bü yüklüğünde hamur lokmaları alıp elde yayarak 1 tatlı kaşığı iç koyun ve ikiye katlayarak kapatın. Ka patma kenarlarını parmakla sıkıştırdığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerlerine isteğe göre susam veya çörek otu serpip 180 derecelik fı rında kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder