8 Ekim 2013 Salı

TİRAMİSU/ tatlılar

"Beni yukarı çek, mutlu et" anlamına gelen, hafifliği temsil eden bu spesifik İtalyan tatlısı ülkemizde çok değişik, ama çok yanlış tariflerle uygulanıyor. Ben de "La İtaliana Cucina" dan bir tarifle doğru yönde katkıda bulunmak istedim.

Malzemeler; 100 gr toz şeker, 5 adet yumurta, 400 gr mascarpone peyniri, 3 kaşık kahve likörü, 2 kah ve fincanı espresso, 1 paket kedi dili, süsleme için kakao

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırıp iki ayrı kaba alın. Her ikisini şekerin yarısıyla iyice çırpın. Aklar kaptan düşmeyecek kar haline gelsin. Mascarpone peyniri, yumurta sarısı ve yumurta akı karışımları nı kaşıkla birbirine yedirerek karıştırın. Artık kremanız hazır. 2 kahve fincanı espresso hazırlayıp soğutun. Soğuk kahvenin içine likör katıp karıştırın. Kedi dillerini bu sıvıda ıslatıp süzerek yarısını servis kabına dizin. Üzerlerine kremanın yarısını döşeyin. Kedi dillerinin diğer yarısını dizip kalan krema ile kapatın. Tiramisunun üzerine kakao serpin, eğer varsa çukulata rendesi de lezzet ve görsel lik katacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder