19 Ekim 2013 Cumartesi

CEVİZ KAPLI BALIK/ et yemekleri

Malzemeler; 4 adet balık filetosu ( fırında pişirmeye uygun levrek, çipura, grida,
bakalorya gibi), 2 adet mandalina, 2 shot bardağı rakı, 1 bardak iri çekilmiş ceviz içi, 1 demet maydanoz ve dereotu, har dal, zeytinyağı, tuz, karabiber, süsleme için roka

Balık filetolarını yıkayıp süzgece alın. Derin bir kapta rakı, mandalina suyu, tuz, karabiber ve zeytin yağını karıştırın. Filetoları bu karışımda 15-20 dakika marine edin. Filetoları yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayıp üzerlerine bolca hardal sürün. Dereotu ve maydanozu kıyıp biraz zeytinyağı ve cevizle karıştırarak balıkların üzerini bu karışımla kaplayın. Balıklarınızı 200 derece fı rında 15dakika pişirdikten sonra ızgara bölümüne alıp 2-3 dakika daha pişirerek yanında roka ile ser vis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder