23 Ağustos 2013 Cuma

RİCOTTALI, REÇELLİ KEK/ tatlılar

Malzemeler; 1/2 bardak şeker, 2 adet yumurta, 1 bardak yoğurt, 1/2 bardak sıvıyağ, 1 bardak ricotta, 3 bardak un, 1 bardak portakal reçeli, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu

Ricotta peyniri yerine lor peyniri kullanabilir, farklı bir reçel tercih edebilirsiniz. Şeker ve yumurtala rı iyice çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ricottayı ekleyin. Un, kabartma to zu, vanilya ve reçeli ekleyip akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Karışımı yağlanmış, unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder