28 Temmuz 2013 Pazar

KOLAY VİŞNE REÇELİ/ tatlılar

Bu tarif Dadya Sitesinden komşumuz Asuman teyze (Asuman Sarıoğlu) ye ait olup Aylan abla bizzat kendi elleriyle bizim için yapmıştır. Kıvamı koyu, tanesi bol ve çok kolay bu reçeli afiyetle yiyeceksi niz.

Malzemeler; 1 kilo vişne, 1300 gr toz şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu

 
Saplarını ayıkladığınız vişneleri yıkayıp iyice süzdürün. Çekirdeklerini ayıklayıp pişireceğiniz tence reye alın. Salıverdiği 2-3 kaşık suyunda limon tuzunu eritin. Vişnelerin altını yakıp kaynamaya başla dığında 4 dakika kaynatmaya devam edin. Şekerini ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayınca 7 da kika kaynatın. Limon tuzunu katın. Fokurdayınca 3 dakika daha kaynatın. Eğer köpük oluşmuşsa alıp soğutun. Kavanozlara yerleştirdikten sonra servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder