Google+ Followers

28 Temmuz 2013 Pazar

MUZ BAZLI DONDURMA/ tatlılar

Aslında çok az malzemeli ve çok basit bu tarif tam dondurma sayılmaz. Sorbe demek daha doğru olursa da muzun pürüzsüz, kremamsı kıvamından dolayı sorbe gibi buzumsu bir yapıya sahip değil. Daha çok dondurmaya benziyor.

  
Malzemeler; 5 adet muz, 100 gr süt veya krema, 2 kaşık bal (diğer uygulamada 2 adet yeşil elma ve  2 kaşık kakao ilavesi var, çilek vs.. katkılarla değişik dondurmalar elde etmek mümkün)

Muzları soyup ince dilimleyerek üst üste bindirmeden tek kat dizdiğiniz kabı buzlukta 2 saat dondu run. Buz kırma özelliği olan bir rondodan muzları geçirin. Diğer malzemeleri ekleyip bir kez daha karıştırın. Dondurma kabına yerleştirip tekrar buzluğa kaldırın. Yarım saat sonra kaşıkla karıştırıp servise hazır hale getirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder